Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kulturchefen vädjar till näringslivet: Rädda kulturlivet! Foto: SVT

Kulturkris i Västsverige – då vädjar hon till näringslivet om räddninginsats

Uppdaterad
Publicerad

Frilansande kulturarbetare har drabbats hårt av pandemin. När kurvorna över smittade nu sakta går neråt och många ser ljuset i tunneln så vänder sig ändå Västra götalandsregionen till näringslivet för att få kulturlivet på fötter igen.

– Det här är en räddningsinsats, säger Västra götalandsregionens kulturchef Katti Hoflin.

Den 17 maj har Katti Hoflin bjudit in några av näringslivstopparna i Göteborgsregionen till ett förutsättningslöst möte, exakt vilka deltagarna är vill hon inte avslöja men säger att det är representanter från företag som gått bra även under pandemin. Hon menar att det ligger i allas intresse att vara med och finansiera kulturlivet i regionen.

– Det är kulturen som gör att man har lust att vara verksam här eller söka ett jobb här, säger Katti Hoflin.

”Ödesdigra konsekvenser”

Om näringslivet inte skjuter till några pengar alls riskerar effekterna på kulturlivet att bli ödesdigra säger hon vidare. Förutom att kulturarbetarna går en tuff framtid till mötes finns också en oro om hur publiken kommer återkomma.

– En farhåga är att de som bar upp det traditionella kulturlivet, kvinnor 60-70+, vi kanske har tappat den äldsta publiken. Dom kanske inte kommer tillbaka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer