Platsen där polisen hittade två döda personer är spärrad. Förundersökningen leds av vice chefsåklagare i Skövde Jenny Karlsson. Foto: Johan Sjöström

Kvinna häktas misstänkt för dubbelmord i Hjo

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna häktades vid Skaraborgs tingsrätt på onsdagseftermiddagen misstänkt för dubbelmordet i Hjo som ägde rum under söndagen.

Det var vid 21-tiden under söndagskvällen som två personer hittades döda i en bostad i Hjo. Detta efter att en blodig person, sittandes på gatan, larmat en förbipasserande om att polis borde skickas till adressen.

En kvinna sitter nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat de båda personerna. Häktningsförhandlingen ägde rum klockan 14.30 på onsdageftermiddagen och den misstänkta kvinnan förnekar de brottsmisstankar som riktas mot henne.

Åklagare Jenny Karlsson har tidigare varit förtegen gällande utredningens förlopp.

– Jag kan inte kommentera något om förundersökningen, den är sekretessbelagd, sa hon till SVT Nyheter Väst under måndagen.

Ska genomgå psykundersökning

Enligt Skaraborgs Allehanda ska den misstänka kvinnan genomgå en paragraf 7-undersökning, en mindre utredning som genomförs av en specialist i psykiatri för att bedöma om det finns behov av att gå vidare med en rättspsykiatrisk undersökning som är en mer omfattande utredning.

Tidningen skriver också att tingsrätten beslutat om yppandeförbud, och att åklagaren därför inte kan uttala sig om misstänkta dödsorsaker eller motiv bakom de misstänkta morden.

SVT Nyheter Väst har sökt åklagare Jenny Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.