Platsen där polisen hittade två döda personer spärrades av. Förundersökningen leds av vice chefsåklagare i Skövde Jenny Karlsson. Foto: SVT

Misstänkt dubbelmord i Hjo

Uppdaterad
Publicerad

Två avlidna personer hittades av polisen i en bostad i Hjo under söndagskvällen. En person som påträffats blodig utomhus, och som hänvisade polisen till adressen, är nu anhållen.

Det var strax efter klockan 21 som en förbipasserande mötte en blodig person sittandes på marken utomhus i centrala Hjo. Personen sa att polisen borde tillkallas då något allvarligt hade hänt.

Med hjälp av den här personen åkte polisen sedan till en adress och där hittade polisen två döda personer. Enligt polisen ska de två avlidna personerna ha kopplingar till den person som hittades blodig på gatan, och som efter förhör har anhållits av åklagaren.

Det pekar inte på att det finns ytterligare en annan gärningsman, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson polisen i region Väst. 

Platsen har spärrats av och tekniker tillkallats. En förundersökning med rubricering mord alternativ dråp har inletts.

Jag kan inte kommentera något om förundersökningen, den är sekretessbelagd, säger Jenny Karlsson, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Skövde.

Anhöriga till de avlidna underrättades under natten av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.