Kvinna försvunnen i Grästorp – Missing people kallas in

Uppdaterad
Publicerad

En intensiv sökinsats med bland annat helikopter har i dagarna pågått i områden runt Grästorp efter att en kvinna anmälts försvunnen i måndags. En person är häktad misstänkt för inblandning i försvinnandet. Nu kallas även Missing People in.

Man har ont i hela kroppen. Man tänker bara på var hon är någonstans. Om hon lever, om hon inte lever, säger en släkting som SVT Nyheter Väst pratat med.

Det var på måndagsmorgonen som en kvinna i 25-årsåldern anmäldes försvunnen i Grästorp. Polisen inledde då en sökinsats som fortsatte fram till torsdagseftermiddagen.

Vi går igenom olika ställen uppe i Grästorp som skulle kunna vara intressanta för oss, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst då.

Kvinna försvunnen i Grästorp
En intensiv sökjakt pågår i områden kring Grästorp efter en kvinna som anmäldes försvunnen i måndags. Foto: Christian Svensson

Vi har letat i fyra dagar utan resultat och vi börjar bli trötta, säger en släkting som SVT Nyheter Väst pratat med.

Man begärs häktad

Under fredagen häktades en man i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för inblandning i försvinnandet.

Just nu pågår ett intensivt sökningsarbete i området. Foto: Anna Adersjö

Missing people inkopplat

På torsdagseftermiddagen meddelade polisen att man avbryter den aktiva sökinsatsen, men att man kommer finnas kvar i Grästorp under kvällen och natten för trygghetsskapande och för att ta emot tips.

– Vi har inga mer sökområden. Vi kommer att ta upp sökandet igen om nya uppgifter framkommer, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Den ideella sökorganisationen Missing People har kallats in för att hjälpa polisen i sökandet, och påbörjade under fredagen arbetet med detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet