Kvinna hittad död i Dalsland – mordmisstänkt man släppt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades död i en husvagn i Dalsland på fredagseftermiddagen och en förundersökning gällande mord har inletts. En man greps under fredagen – men har nu släppts på fri fot.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg är det rutin att inleda en förundersökning om mord i sådana här fall, men att det är oklart om något brott faktiskt har begåtts.

– Så fort det är oklara omständigheter så gör vi det. Men den rättsmedicinska undersökningen får tala om vad kvinnan dött av, säger han.

Han berättar också att mannen befann sig i husvagnen när polisen kom dit och hade svårt att redogöra för vad som hade hänt.

Misstänkt man släppt

På lördagseftermiddagen släpptes den misstänkta mannen på fri fot.

– Han frigavs klockan 14.30 i avvaktan på den rättsmedicinska undersökningen som kommer nästa vecka. Men misstankarna mot mannen kvarstår, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.