Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En kvinna hittades död i Högsbo Visa alla (2)
Visa alla (2)

Kvinna hittad död i skogsparti i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död i ett mindre skogsparti i Högsbo industriområde i Göteborg. Enligt polisen finns det omständigheter som gör att man misstänker mord.

– Vi har en man i 40-årsåldern anhållen skäligen misstänkt för mord, säger Christer Fuxborg presstalesperson på polisen.

20.38 på måndagen larmades polisen sedan den döda kvinnan hittats av en privatperson i skugsdunge i Högsbo i Göteborg.

– Anmälaren hade ringt vårt kontaktcenter och inte 112, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Snabbt stod det klart att det fanns tillräckligt med märkliga omständigheter för att inleda en förundersökning om misstänkt mord. 

Man anhållen

Christer Fuxborg berättar att polisen i nuläget har en person, en man i 40-årsåldern, anhållen som skäligen misstänkt för mordet, men att mycket fortfarande är oklart. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

– Mannen har i förhör haft svårt att förklara vad han gjorde under gårdagen, men det finns fortfarande många lösa trådar. Just nu så behöver vi fastställa dödsorsak vilket kommer att ske genom obduktion som kommer att göras inom de närmsta dagarna, säger han.

Har ni identifierat kvinnan?

- Vi tror oss veta vem kvinnan är, men vi har ännu inte fastställt det till 100 procent. Men vi tror att det är en kvinna i 50-årsåldern, säger Christer Fuxborg.

Tekniska undersökningar

Platsen spärrades av och tekniker var snabbt på plats för en första undersökning. Under dagen ska ytterligare undersökningar genomföras på platsen.

– Utredarna är återhållsamma med uppgifter, så jag vet inte hur länge man tror att hon har legat där. Det finns heller inga säkra uppgifter på vem hon är än, vad jag vet, säger Christer Fuxborg.

Man hämtad till förhör

En man hämtades in till förhör vid 22-tiden, alltså kort tid efter larmet.

– Men det kan ju vara den person som har larmat oss om att man hittat kroppen. För den personen vill man ju prata med i lugn och ro, säger Christer Fuxborg.

Han uppmanar den som sett något eller vet något som kan sättas i samband med dödsfallet att kontakta polisen.

– Det är klart att vi är tacksamma för alla uppgifter vi kan få in i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer