En kvinna kastades ut från femte våningen i bostadskvarteret Skogslyckan i Uddevalla. Foto: Mikael Berglund / Nyheter STO

Kvinna föll från femte våningen

En kvinna vårdas med mycket allvarliga skador efter att hon enligt polisen har kastats ut från en balkong på femte våningen i Uddevalla. Två män är anhållna, misstänkta för mordförsök.

Det var strax efter midnatt som polis och ambulans kallades till bostadsområdet Skogslyckan i Uddevalla. Nedanför ett flerfamiljshus låg en svårt skadad kvinna på marken.

Kvinnan, som ska vara i 30-årsåldern, hade fallit från en balkong på femte våningen och enligt polisen hade hon kastats ut.

Två män anhölls på fredagseftermiddagen efter inledande förhör, enligt polisregion Väst. De nekar till misstankarna.

– Det finns ett flertal vittnen som har hörts, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson till Bohusläningen.

Oklara omständigheter

Kvinnan är nu nedsövd och vårdas på sjukhus med mycket allvarliga skador.

– Jag vet inte exakt hur det är med henne. Hon var vid medvetande när hon fördes till sjukhus, hon har sövts på sjukhuset, säger Johan Josarp.

Bakgrunden till händelsen är oklar och polisen kommer att utreda mordförsöket under fredagen.

– De båda männen är också i 30-årsåldern, jag vet ännu inte vilken relation till kvinnan männen har, säger Johnny Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer