Kvinna kidnappad i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett gift par blev under onsdagskvällen attackerat av flera män som försökte kidnappa paret i östra delarna av Göteborg. De lyckades få med sig kvinnan, som är i 50-årsåldern, men inte mannen som de istället misshandlade med kniv.

Polisen rubricerar händelsen som mord- alternativt dråpförsök och människorov.

– Vi har inga spår efter kvinnan i nuläget, så vi är väldigt tacksamma för tips om iakttagelser kring fallet, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Särskild händelse

Polisen utlyser nu fallet som en särskild händelse.

– Det är svårt med personal under jul och nyår, så vi vill säkra upp att vi kan ta hjälp från andra regioner, säger Peter Adlersson.

Ingen gripen

Det finns uppgifter om att bilen som ska ha försvunnit med kvinnan var en mindre mörk minibuss eller skåpbil. Polisen har nu påbörjat dörrknackning i området.

Vid 17-tiden uppgav polisens presstalesperson, Jenny Widén, att utredningen fortgår. Polisen håller i nuläget förhör med personer som kan tänkas veta något. Ingen är i nuläget gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.