Det var på torsdagsmorgonen som kvinnan blev attackerad. Foto: TT: arkivbild/privat

Kvinna överfallen i stall – stucken i benet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev på torsdagen överfallen av en okänd person i sitt stall i Melleruds kommun. Personen gick till attack och stack henne i benet med något föremål.

– Det var det sista jag tänkte skulle hända en vanlig dag när jag skulle släppa ut hästarna, säger kvinnan.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som en ung kvinna kom till stallet, när hon såg en skåpbil parkerad utanför.

– Jag gjorde ingen big deal av det, utan gick in i stallet för att släppa ut hästarna, säger kvinnan.

Väl inne i stallet såg hon en person sitta bakom en av boxarna.

– Personen kommer fram mot mig och bara hugger mig i benet med någonting, typ tre centimeter brett. Det stack till och det blev varmt och reaktionen blev att jag la handen på benet. Det stod ganska still i huvudet, jag hann inte tänka så mycket.

Kolsvart inne i stallet

Hon förklarar att det hela gick så fort, och att eftersom det var kolsvart inne i stallet hade hon svårt att urskilja om det var en man eller kvinna som överföll henne.

– Det är väl det sista man trodde skulle hända när man en vanlig morgon skulle släppa ut sina hästar.

Kvinnan klarade sig utan allvarliga skador och blev omplåstrad på plats av ambulanspersonal.

Efter överfallet hoppar personen in i bilen och flyr från platsen. Polisen fick senare tips om vart skåpbilen hade rört sig och sökte efter den med helikopter.

Så ni är personen på spåren?

– Vi hoppas på det i alla fall. Vi har letat med helikopter och flera enheter som blockerade tänkbara flyktvägar. Men vi har ingen misstänkt i nuläget, sa Christer Fuxborg vid 13-tiden.

Händelsen rubriceras som misshandel, samt försök till stöld. För polisen misstänker nämligen att personen var där för att stjäla något. Stallet blev för en vecka sedan utsatt för en sadelstöld, som också polisanmäldes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.