Kvinna påkörd av buss – avled av skadorna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern som lämnat sitt fordon på riksväg 40 mellan Göteborg och Borås blev under lördagsförmiddagen påkörd av en buss. Hon avled efter olyckan.

Enligt uppgifter till polisen ska kvinnan ha fått stopp på sin bil på riksväg 40 i höjd med Grandalsmotet, mellan Hindåsavfarten och Rävlandaavfarten. I samband med detta ska hon ha gått ut i vägbanan där hon blivit påkörd av en buss.

– Ambulans och ambulanshelikopter är på plats och polisen är på plats. Kvinnans tillstånd är i nuläget livshotande, berättade polisens presstalesperson Hans Lippens till SVT Nyheter Väst under förmiddagen.

Senare under dagen skulle det visa sig att kvinnan inte gick att rädda utan hon avled i samband med olyckan.

Busschauffören chockad

Räddningstjänsten på plats tog även hand om busschauffören som körde busslinje 100 med cirka tio passagerare. Han ska ha vara kraftigt chockad av händelsen.

– Föraren kommer sen att tas om hand av sin arbetsgivare, säger Jesper Wiberg, pressinformatör på Västtrafik.

Trafiken släpps på igen

I samband med olyckan stängdes riksväg 40 av i riktning mot Borås och Trafikverket uppmanade bilister att ta andra vägar. Från klockan 11 kom bärgningsbil till bussen på plats och vägen kunde öppnas igen. I samband med det släpptes trafiken långsamt på. Ersättningsbussar sattes också in för att hämta upp passagerarna i bussen och även i en buss bakom som fastnat i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.