Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna sköts i magen av en man i 60-årsåldern på en spårvagn i Göteborg. Hör polisens presstalesperson Peter Adlersson om händelsen. Foto: SVT

Kvinna skjuten på spårvagn i Göteborg – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har blivit skjuten i magen på en spårvagn Majorna i Göteborg under tisdagsmorgonen.

En man i 60-årsåldern begärdes på torsdagen häktad,  misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

Strax innan klockan 09 på tisdagsförmiddagen larmades polis till Majorna i Göteborg efter att en kvinna i 30-årsåldern blivit skottskadad på en spårvagn.

En man som befann sig på spårvagnen ska ha avlossat skottet och sedan lämnat platsen.

Kvinnan vaken och talbar

Kvinnan träffades i buken och har förts till sjukhus.

– Kvinnan var vaken och talbar när vi kom fram, sa Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, strax efter händelsen.

Tillståndet för kvinnan bedömdes vara allvarligt men stabilt. Under onsdagseftermiddagen meddelande sjukhuset att kvinnan är utskriven.

– Patienten vårdas inte här längre, säger Ingrid Fredriksson på Sahlgrenskas presstjänst.

Man gripen

Strax innan klockan 11 greps en man i 60-årsåldern vid Chapmans torg och enligt polisen kunde han gripas tack vare signalement samt övervakningsbilder. 

Mannen greps i tidningen Faktums lokaler där han enligt vad chefredaktören säger till Expressen ska ha suttit och druckit kaffe när polisen kom. Enligt polisen har man även beslagtagit ett vapen.

Vid 16-tiden meddelar kammaråklagaren Niklas Högdén att mannen är anhållen och att han betecknar händelsen som en ”olyckshändelse”.

– Det är därför vi ändrat rubriceringen från försök till mord till grovt vållande till kroppsskada, säger han.

Det ska inte finnas någon koppling mellan offer och gärningsman.  Mannens försvarare, Ulf Carlzon, vill inte lämna någon kommentar om hur den misstänkte ställer sig till misstankarna som riktas mot honom.

Indragen linjetrafik

Västtrafik lade under händelsen om spårvagnslinjerna 3 och 9 i båda riktningarna men ett par timmar senare var trafiken i gång igen.

– Ingen chaufför eller annan personal ska vara skadad, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

Barbro Svensson, boende i området, kom till platsen strax efter händelsen. Hör henne berätta i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barbro Svensson som bor i Majorna om skottlossningen: ”Jag åker spårvagnen varje dag – känns olustigt” Foto: Adam Ihse/TT, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.