– I nuläget talar det mesta för att det är en olyckshändelse, säger kammaråklagare Niklas Högdén om tisdagens skjutning på en spårvagn i Göteborg. Foto: TT

Åklagaren: Skottet avlossades av en olyckshändelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha skjutit en kvinna på en spårvagn i Göteborg. Enligt åklagaren talar det som hittills framkommit i utredningen för att skottet avlossades av en olyckshändelse.

Skottlossningen ägde rum på en spårvagn i stadsdelen Majorna i Göteborg på tisdagsförmiddagen. En man i 60-årsåldern misstänks ha skottskadat en kvinna i 30-årsåldern i buken.

Ett par timmar senare greps mannen och i ett första skede anhölls han misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Nu har brottsrubriceringen ändrats och mannen är nu misstänkt för grovt vållande till kroppskada och grovt vapenbrott.

”Inte avsiktligt”

Enligt kammaråklagare Niklas Högdén talar det som hittills framkommit i utredningen att det rör sig om en olyckshändelse.

– I nuläget misstänker vi inte att det har varit ett avsikligt brott mot brottsoffret, utan att det är ett oaktsamhetsbrott i den meningen, säger han.

Vad är det som gör att ni tror att det handlar om en olyckshändelse?

– Det är den samlade utredningsbilden som har framkommit hittills. Exempelvis finns det ingen som helst koppling mellan offer och gärningsman. Sedan är det också andra omständigheter som har lett fram till den bedömningen, säger Niklas Högdén.

Vilka andra omständigheter som ligger till grund för bedömningen vill Högdén inte gå närmare in på.

– Utredningen får visa vad det är som har hänt. Jag har goda förhoppningar om att det här kommer att utredas ganska väl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer