Foto: TT

Kvinnlig nämndeman anmäld för våldtäkt mot barn

Publicerad

En kvinna i Västsverige som haft uppdrag som nämndeman vid en tingsrätt är föremål för en polisutredning gällande våldtäkt. Hon misstänks ha inlett ett sexuellt förhållande med en ensamkommande minderårig pojke på det boende där hon jobbar, skriver Göteborgs-Posten.

Kvinnan uppges ha träffat pojken hemma i sin lägenhet under någon månads tid. Enligt anmälan har kvinnan erkänt att hon har haft ett sexuellt förhållande med pojken, och pojken uppges ha bekräftat det. Hur kvinnan ställer sig till brottsanklagelsen är oklart.

Händelsen har lett till att kommunens socialnämnd har gjort en polisanmälan som rubriceras som våldtäkt. Kommunen har också gjort en anmälan enligt lex Sarah.

Kvinnan är aktiv i ett politiskt parti och har fram tills helt nyligen haft uppdrag i en kommunal nämnd samt som nämndeman. Ordförande i partiet på lokal nivå känner till det inträffade och berättar att partiet är i full färd med att vidta åtgärder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.