Ylva Jansson och Rebecca Nilsson vill att alla ska känna sig trygga i Strömstad. Foto: SVT

Kvinnor sluter upp för trygghet i Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av mars i år skakades Strömstad av en överfallsvåldtäkt. Fortfarande är ingen gripen för brottet och därför har nu ett antal kvinnor i Strömstad skapat gruppen ”Trygghetskompis i Strömstad” på sociala medier.

Det var strax efter midnatt den trettonde mars som en kvinna ska ha blivit överfallen av en okänd man vid Tången i Strömstad. Enligt polisen säkrade man en del tekniska spår på platsen men ännu är ingen gripen för brottet. Händelsen fick tre tjejer att gå ihop och starta initiativet ”Trygghetskompis i Strömstad”. En Facebook-grupp där kvinnor kan ha kontakt med varandra för att till exempel ta sällskap hem.

– Det handlar om din frihet, min frihet och alla kvinnors frihet, han har tagit den från oss, säger Rebecca Nilsson som är en av tjejerna bakom gruppen.

Fått 900 medlemmar

På bara ett par dagar har gruppen fått nästan tusen medlemmar.

– Det är ett jättebra initiativ, tycker Eva Johansson, en Strömstadsbo som just fått kännedom om hur trygghetsgruppen fungerar.

Polisen arbetar fortfarande aktivt med utredningen och här kan du se vad de säger om initiativet med trygghetsgruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.