Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ovan berättar Annamaria Feldt, länsstyrelsens krisledningsstab, om var på västkusten situationen är som allvarligast. Foto: SVT

Länsstyrelsen slår larm: Trängsel på bryggorna på västkusten

Uppdaterad
Publicerad

Nu varnar länsstyrelsen i Västra Götaland regeringen för den trängsel som uppstått på bland annat bryggorna på flera semesterorter på västkusten.

I klippet ovan berättar Annamaria Feldt i länsstyrelsens krisledningsstab, om var på västkusten situationen är som allvarligast.

Svenskarna har tagit semester och det märks att många söker sig till populära semesterorter längs Västkusten. Där ökar nu svårigheterna med att kunna hålla fysisk distans.

– Vi har fått indikationer på att det är likadant i hela länet, alltså att det främst finns brister på semesterorter och populära utflyktsmål, säger Annamaria Feldt från länsstyrelsens krisledningsstab.

”Hemstrare” inte problemet

Annamaria Feldt menar att referenserna för vad som är trängsel har förändrats. Det som förra året skulle vara acceptabelt är inte det i år.

– Vi ser motsvarande mönster som föregående år med besökare, och resandet i sig är inget hinder i sig eftersom vi har en lättnad i reserestriktionerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet