Bussen körde in i den överhängande delen av museet. Foto: Tomas Singer

Dubbeldäckare körde in i Världskulturmuseet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen kom larm till polisen om att en buss kört in i Världskulturmuseet i Göteborg. Totalt ska tre personer ha skadats i krocken.

– Vi vet inte hur bussen hamnade på cykelbanan, säger Jesper Wiberg på Västtrafiks presscenter.

Strax före klockan åtta på onsdagskvällen larmades polis till centrala Göteborg där en buss kört in i Världskulturmuseet på Mölndalsvägen vid Korsvägen.

– Vad vi vet än så länge så ska det röra sig om tre lindrigt skadade personer som befunnit sig på bussen, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen till SVT Nyheter Väst strax efter olyckan.

Enligt henne ska en av de skadade ha varit en pojke i oklar ålder som fördes till sjukhus med lindriga skador tillsammans med anhöriga.

De andra två skadade personerna ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

Misstänker ni att något brott begåtts?

– Vi får naturligtvis ta reda på hur det ser ut och vad som hänt. Det går inte att utesluta att något brustit. Stora bussar ska inte köras på cykelbanor, säger Ulla Brehm.

”Chauffören är chockad”

Enligt Mikael Lindgren på räddningstjänsten i Storgöteborg rör det sig om en dubbeldäckare som har kört in i en del av museet, ett så kallat överhäng, som hänger ut över cykelbanan.

– Bussen har fått skador på de tre första raderna på den övre våningen, säger han.

Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats.

– Det är en linje som trafikerar Göteborg till Borås som har kört på cykelbanan och råkat ut för detta, chauffören är så klart chockad, säger Jesper Wiberg som är presstalesperson på Västtrafik.

Varför befann sig bussen på cykelbanan?

– Den linjen har en ny körväg under EU-toppmötet men det är inte där och jag vet inte om det kan ha ett samband, säger Jesper Wiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.