Larm om skottlossning i Göteborg – tonåring gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick på torsdagseftermiddagen larm om en misstänkt skottlossning i Hisings Backa i Göteborg. En tonåring på moped greps misstänkt för vapenbrott – men har nu släppts.

Larmet kom runt klockan 17 på torsdagen. Kort därefter kunde polisen med hjälp av polishelikopter och flera patruller följa efter en misstänkt moped. En person i 15-årsåldern greps misstänkt för vapenbrott.

– Helikoptern kunde följa mopeden med kameror, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Under fredagsmorgonen meddelade polisen att tonåringen släppts.

Polisen uppger att man söker fler misstänkta gärningspersoner, och att man jobbar med att ta reda på om en skjutning faktiskt ägt rum. Det finns i nuläget inga uppgifter om någon skadad person i samband med händelsen.

Under torsdagskvällen inleddes en utredning för att kunna lokalisera en eventuell brottsplats. Polisen är förtegen om uppgifter kring den misstänkte med hänsyn till personens ålder.

– Vi kan inte utesluta att det funnits fler än en gärningsperson, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson i polisregion väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.