Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Man död efter skottlossning på gym i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppger på fredagsmorgonen att man gripit två personer för mordet på en man i 25-årsåldern inne på ett gym i Tuve på Hisingen. Under dagen väntas mer detaljer.

De två personerna ska vara förhörda och anhållna av åklagare. Båda är misstänkta för inblandning i mordet, men polisen är förtegen i övrigt.

Larmet om skottlossningen kom klockan 18.21. Flera personer ska ha befunnit sig inne på gymmet i Göteborg samband med händelsen.

– Vi har uppgifter om att det är en person inne på gymmet som avlossat skott, säger Anna Göransson.

Vid 20.30 skriver polisen att en man i 25-års åldern har blivit skjuten i samband med skottlossningen på gymmet. Mannen är avliden och hans anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord och grovt vapenbrott är inledd.

Söker efter misstänkt

Polisen är på plats med en stor mängd resurser. Enligt SVT Nyheter Västs reporter på plats är det nio polisbilar utanför gymmet och en helikopter i luften. Platsen är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning och polis arbetar med att hålla förhör och samla in information om händelsen.

– Det är en stor insats som pågår och vi söker naturligtvis efter den misstänkta personen, säger Anna Göransson.

Margaretha Jarmark bor 100 meter från gymmet och upptäckte att gatan plötsligt var full av poliser.

– Det är ruskigt att det händer, säger hon.

Margaretha Jarmark Foto: Jakob Eidenskog/SVT

Ingen är i nuläget gripen. Den avlidne mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.