Konstnären Lars Lerin ställer ut i Stenungsund. Foto: SVT

Lars Lerin intar Fregatten i Stenungsund

Publicerad

Konstnären Lars Lerin ställer ut på kulturhuset Fregatten i Stenungsund under lördagen. Motiven är från Värmland och välbekanta Lofoten men även från Bohuslän.

– Min mamma kommer från Bohuslän och jag har upplevt min bästa tid där, min barndom, säger Lars Lerin.

Det är ett 50-tal akvareller som kommer att visas och temat är kopplat till Göteborgskoloristerna och den senaste målningen är inte äldre än en vecka. Konstverken är blandade med både ljusa och mörka toner.

Spela piano

Produktiviteten är fortsatt hög hos Lars Lerin. Han anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och han har sina knep för att klara av att måla i just akvarell, som många kanske anser är svårt.

– Det är väl ungefär som när man ska lära sig spela piano. Man måste öva som en galning. Sedan handlar ju inte allt om teknik heller utan det är ett redskap, ett verktyg att att nå någonstans och uttrycka någonting, säger Lars Lerin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.