Åklagarmyndigheten lägger ner förundersökningen om ”sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning” och ”sexuellt ofredande” mot Lasse Kronér. Foto: TT

Lasse Kronér om tiden efter polisanmälan: ”Jag har varit helt under isen”

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot Lasse Kronér om sexuella trakasserier läggs ner. Nu berättar han om de turbulenta månaderna efter anmälan.

– Jag har fått stå galjonsfigur för allt det dåliga i Metoo-rörelsen, säger han.

Under onsdagen meddelade åklagarmyndigheten att förundersökningen om ”sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning” och ”sexuellt ofredande” mot Lasse Kronér nu läggs ner.

– Det var väntat, jag har ju talat sanning hela tiden. Man kanske kan tro att det ska vara en lättnad men jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det här ännu. Jag har aldrig varit så ledsen som jag har varit under de senaste tre och en halv månaderna, säger Lasse Kronér.

Kritisk till medierapporteringen

Han berättar att det har varit en tuff tid sedan nyheten om att han blivit anmäld för sexuella trakasserier briserade.

– Jag har varit helt under isen. Jag brukade prata och heja på massvis med människor, människor jag inte ens kände, men jag har inte varit utanför min dörr under de senaste månaderna, säger Kronér.

Han är också kritisk till hur media har hanterat det.

– Jag har fått stå galjonsfigur för allt det dåliga i Metoo-rörelsen. När jag blev uthängd slogs fötterna undan helt och hållet. Media har en hel del rannsakan att göra. Det tror jag är den stora lärdomen i det här, säger han.

Möte om framtiden

Men Lasse Kronér tycker att han har fått ett stort stöd av SVT under den turbulenta tiden.

– Min arbetsgivare har varit otroligt bra i det här. Jag har fått stöttning när jag behövt stöttning.

Han har varit i kontakt med sina chefer under dagen, men han kan inte berätta mer om vad som sagts.

– Vi ska ha ett möte snart om vad som kan komma att hända framöver, säger Lasse Kronér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.