Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor trafikolycka på Stallbackabron fick en lastbil att köra in i räcket och fatta eld – med stor risk att falla över kanten. Foto: Rescue Photo

Lastbil har kört in i räcke på Stallbackabron i Trollhättan – föraren död

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vad som orsakade att en lastbil körde in i ett vägräcke och fattade eld på Stallbackabron under tisdagskvällen.

Under onsdagen håller polisen förhör med vittnen för att reda ut vad som hänt.

Larmet om olyckan kom strax innan klockan sju på tisdagskvällen. En lastbil körde in i vägräcket mitt på Stallbackabron i Trollhättan och fattade eld.

Under onsdagen ska polisen hålla förhör med vittnen och de inblandade i olyckan. Händelseförloppet är ännu oklart.

– Det är fortfarande mycket vi inte vet om vad som föranlett olyckan, men vi har fordonen som vi också ska utföra en teknisk undersökning på, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

En person avliden

Enligt polisen kan man nu bekräfta att föraren till den lastbil som var inblandad i gårdagens allvarliga olycka har anträffats avliden.

Än har polisen inte kunnat fastställa förarens identitet men misstänker att föraren är utländsk medborgare, de samarbetar därför med utländska myndigheter för att kunna fastställa en identitet och komma i kontakt med anhöriga, skriver polisen på sin hemsida.

Hängde ut över bron

Enligt ett vittne på plats hängde en del av lastbilen ut över bron.

– Lastbilen hänger lite utanför räcket, det är lite anmärkningsvärt kan man tycka. E45 är helt avstängt och det är jättekaos i trafiken, sade vittnet till SVT på tisdagskvällen.

Under natten till onsdagen ska bärgare fått upp lastbilen, och då stängdes bron av i båda riktningar.

En anmälan om grov vårdslöshet i trafik har upprättats.

Väg öppen

På onsdagsmorgonen meddelade Trafikverket att tre körfält har öppnats upp för trafik igen. Ett körfält i norrgående riktning är fortsatt blockerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.