Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se skadorna efter lastbilsolyckan. Foto: Lisa Johansson

Se skadorna på Stallbackabron efter dödsolyckan

Publicerad

En lastbilschaufför omkom i den svåra olycka på Stallbackabron i Trollhättan på tisdagskvällen.

Bron har fått omfattande skador – och nu höjs röster för att separera körfälten.

Det kommer dröja innan Stallbackabron utanför Trollhättan kan öppna med full kapacitet. Efter tisdagens dödsolycka där en lastbil körde över kanten och fattade eld har Trafikverket varit på plats för att inspektera skadorna.

Förutom skador på räcket har man också upptäckt skador på betong, kantbalk och asfalt.

Räddningstjänsten: ”Katastrof”

Räddningstjänsten var på plats fram till 02 på natten mot onsdag för att släcka branden. Vakthavande befäl Mathias Jonasson beskriver det hela som en svårt släckningsarbete. På grund av att förarhytten hängde över kanten hade räddningstjänsten svårt att komma åt att släcka branden där.

– En sådan här katastrof på en så här tungt trafikerad bro... Det är ingen vardagsolycka, sammanfattar han.

Hög prioritet

Efter skredet på E6 vid Stenungsund i september blev E45 den alternativa väg som hänvisades för tung trafik. Efter olyckan finns bara en fil över Stallbackabron öppen i norrgående riktning. Risken för trafikstockningar kommer därmed att bli stor.

– Det är en otroligt viktig led även i det normala fallet och kopplat till trafiksituationen efter skredet på E6 är den ju ännu viktigare. Så det är full prioritet att få ordning på det här så fort som möjligt, säger Jonas Nilsson, enhetschef Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.