Foto: SVT

Lastbil har vält – smält svavel har läckt ut

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte ner på en cykelbana på Hisingen i Göteborg.

– Det ska handla om ett begränsat utsläpp av smält svavel, sa Micke Olsson, räddningstjänsten Storgöteborg till SVT Nyheter Väst vid 13-tiden på söndagen.

Enligt räddningstjänsten skickades elva brandbilar och ledningsbilar till olycksplatsen vid Syrhålamotet på Hisingen i Göteborg, där en lastbil hade vält över en cykelbana.

Begränsat utsläpp

– Vi vet ännu inte omfattningen, men det ska röra sig om ett begränsat utsläpp av smält svavel, sa Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg till SV

Foto: SVT

T Nyheter Väst.

Vid 12.45-tiden uppger polisen att det inte var någon större fara med utsläppet.

– Enligt räddningstjänsten så är det brännbar vätska som läckt ut och de bedömer det inträffade som grönt läge. Vilket innebär att det inte är någon större fara, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Trafiken på Öckeröleden, väg 155, påverkas inte av olyckan. Däremot så är Hamneviksvägen ner mot Arendal avstängd under räddningsarbetet.

Läckaget tätat

Vid 14.30-tiden är fyra brandbilar och två ledningsfordon fortfarande kvar på olycksplatsen.

– Läckaget är tätat och nu förbereder vi för att forsla bort lastbilen. Vi inväntar bärgare, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Varför skickade ni så många brandbilar från början?

– Vi slår på stort för att vara resursstarka på platsen, för det var oklart hur stor omfattningen var på olyckan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.