Olyckan inträffade på väg 162 i Lysekils kommun. Mannen som färdades i personbilen avled senare på sjukhus. Foto: Google Maps

En död efter krock utanför Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka mellan en lastbil och en personbil inträffade under fredagskvällen på länsväg 162 utanför Lysekil. En person har avlidit på sjukhus.

Olyckan ska ha skett i Hegärde utanför Lysekil. Enligt SOS Alarm skickades fem ambulanser, ambulanshelikopter och räddningstjänsten från både Lysekil och Brastad till olycksplatsen.

Två personer befann sig i lastbilen och en i personbilen vid kollisionen. Mannen i personbilen avled senare på sjukhus. Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustavsson har polisen underrättat mannens anhöriga.

– Jag har fått uppgifter om att det ska vara genomfört, säger han till SVT Nyheter.

Polisen vill inte säga något om vad som orsakade olyckan.

– Eftersom det är en dödsolycka kan jag aldrig diskutera det. Det ska utredas, säger Stefan Gustavsson.

Länsväg 162 stängdes av under ett par timmar, men strax före klockan nio på kvällen meddelade Trafikverket att vägen öppnats för trafik igen.

En till olycka – bara kilometer därifrån

Strax innan midnatt skedde ytterligare en olycka på samma väg, länsväg 162, bara ett par kilometer därifrån.

Sju personer fick föras till sjukhus i den olyckan, där en sportbil av okänd anledning kört av vägen och voltat. En man i 18-årsåldern vårdas för allvarliga skador.

Polisen utreder den händelsen som vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.