Lastbilschaufför rånad på släp med dyrbara skor

Uppdaterad
Publicerad

Föraren plockade upp två liftare i Borås, men väl inne i lastbilen misshandlades han, en trailer full med dyrbara skor stals och mannen tvingades att köra till Lövgärdet i Göteborg.

En lastbilschaufför rånades vid tretiden på måndagsmorgonen på sitt släp. Föraren hade plockat upp två liftare som väl inne i lastbilen misshandlade föraren och tvingade honom att köra till Lövgärdet i Göteborg. Någonstans på vägen dit tog någon trailern.

– Han är skärrad och upprörd. Trailern var lastad med dyrbara skor enligt honom, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Polisen söker med hund i området där föraren hittades. Lastbilen kommer nu att bärgas. Rubriceringen är grovt rån och grovt olaga frihetsberövade. Mannen behövde inte sjukhusvård.

– Att last tillgrips händer ju, men det är inte så vanligt att tvinga en chaufför att köra någonstans på det här sättet, säger Anna Göransdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.