Foto: Fredrik Olsson

Lekplats vandaliserad under påskhelgen i Munkedal

Uppdaterad
Publicerad

En låg- och mellanstadieskolas lekplats blev under påskhelgen vandaliserad.

– Barnen kommer bli jätteledsna när de ska ut och leka på rasten imorgon.

En lekplats på en låg- och mellanstadieskola i Munkedal blev under påskhelgen vandaliserad. Bland annat klipptes gungor ner och klättergym klipptes sönder.

– Det är jättetråkigt. Det är runt 300 barn som går på den här skolan, och de kommer bli jätteledsna när de ska ut och leka på rasten imorgon, säger Fredrik Olsson, lokalpolitiker och resurslärare på skolan.

Inte första gången

Med tanke på hur högt upp vissa gungor blivit avklippta verkar det som att personen eller personerna inte är barn, utan vuxna, med kraftigare verktyg.

– Det verkar vara någon som bara vill förstöra, säger Fredrik Olsson.

Enligt Fredrik Olsson är det inte första gången som skolan blir vandaliserad, för bara några veckor sedan ska flera fönster ha sönderslagna. Även tidigare har dörrar och fönster slagits sönder.

Skadegörelsen är polisanmäld och rektorn uppger att hon inte har någon aning om vad som kan ligga bakom vågen av vandalism mot skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.