Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Går inte att förbereda sig” – för Levis föräldrar blev tiden efter förlossningen en mardröm. Hör Elin Solerius och Sebastian Källén berätta i klippet ovan. Foto: SVT

Levi är född i vecka 28 – pendlade mellan liv och död

Uppdaterad
Publicerad

Levi är i dag som vilken tvååring som helst. Skillnaden mot de flesta andra barn är att han under sina första månader kämpade för sitt liv.

– Vi trodde aldrig att han skulle klara sig, säger hans mamma Elin Solerius.

Levi föddes redan i vecka 28 och vägde då 1 290 gram. De första timmarna efter förlossningen såg allt ut att vara bra med Levi – men det förändrades snabbt när Levis lungor inte orkade mer och han slutade andas.

– Från att allt hade verkat bra hamnade han i respirator. Vi förstod ingenting, vi var som i en bubbla, säger pappan Sebastian Källén.

Spenderade tid på neonatalavdelningen

Där och då började en mardrömsresa för familjen som tillbringade de kommande sju veckorna på neonatalavdelningen, där de pendlade mellan hopp och förtvivlan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.