Här kritiserar Jonas Andersson (L) partikamraten Karin Blomstrand. Foto: SVT

Liberalerna i Munkedal får intern kritik

Publicerad

Det har blossat upp en intern strid inom Liberalerna efter att det lokala partiet i Munkedal röstat fram Sverigedemokraternas kandidat till ordförande i kommunfullmäktige.

Ordföranden för Liberalerna i Västsverige, Jonas Andersson, kallar det ”djupt olyckligt”.

Karin Blomstrand, gruppledare för Liberalerna i Munkedal är medveten om att hon obstruerat.

– Jag vet att vi gjort nåt som vi inte får göra.

En rösts marginal

Det var under torsdagskvällen som SD:s kandidat vann omröstningen med en rösts marginal över Centerpartiets kandidat efter det att Moderaterna och Liberalerna stött SD:s kandidat

– Vi gjorde det för att väljarna varit tydliga med att de inte vill ha S och C kvar, de tappade fem mandat till L, SD och M. Då känner vi att vi måste respektera demokratin och respektera väljarna, säger Karin Blomstrand.

– I vårt parti är det en konflikt att göra upp med ett parti som är vår egentliga huvudmotståndare. Vi tror inte att någonting i samhället blir bättre av att göra upp med Sverigedemokraterna och leda samhället den vägen, säger Jonas Andersson till SVT Nyheter Väst.

Jonas Andersson kommer nu de närmsta dagarna att samla företrädare för partiet lokalt som regionalt för att se hör man nu går vidare efter detta.

Du tycker att det är allvarligt det de gjort?

– Ja, det är det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Munkedal

Mer i ämnet