Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Lisa Holms mördare dödad i fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Nerijus Bilevicius, som dömts till livstid för mordet på 17-åriga Lisa Holm, är död. Enligt tidningen Lrytas har han mördats i ett litauiskt fängelse.

17-åriga Lisa Holm försvann på Kinnekulle i början av juni 2015 , efter att ha avslutat sitt arbetspass på ett kafé. Hon hittades död några dagar senare på en gård i närheten. Samma natt blir tre personer anhålla. En av dem var Nerijus Bilevicius som dömdes till livstids fängelse 2016 för mordet.

Bråk mellan två intagna

Enligt tidningen Lrytas, ska Nerijus ha blivit mördad i litauiskt fängelse. 

Mordet på Lisa Holm

Enligt uppgifter till litauiska tidningen , ska det ha utbrutit någon typ av bråk eller konflikt mellan Nerijus Bilevicius och en annan intagen på anstalten i Marijampole,vilket slutat i att Nerijus, ska ha blivit knivskuren.

Enligt tidningen ska Nerijus Bilevicius ha avlidit på vägen till sjukhus.

Händelsen ska ha skett under en promenad på rastgården. En förundersökning om mord har inletts vid Kriminalunderrättelseavdelningen på fängelset.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet