• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Julia Vasilis, informationschef, Liseberg. Foto: SVT

Liseberg om nya coronaförslaget: ”Ser inte logiken”

Uppdaterad
Publicerad

En person per tjugo kvadratmeter. Det är ett av Folkhälsomyndighetens förslag om nya coronaregler för nöjesparker. Orimligt, tycker Lisebergs ledning.

– Vi ser inte logiken, säger Julia Vasilis, informationschef.

Förslaget från Folkhälsomyndigheten ligger nu på remiss och Liseberg har till måndag på sig att lämna synpunkter.

– Vi hoppas att vi i och med vårt remissvar kan få en diskussion om den här siffran, säger Julia Vasilis, som samtidigt tycker det är positivt att Folkhälsomyndigheten kommer med riktlinjer för hur Liseberg som nöjespark kan hjälpa till att begränsa smittspridningen i samhället.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.