Andreas Andersen, vd på Liseberg, kan inte lämna besked om när nöjesparken kommer att öppna i år eller om det går att öppna överhuvudtaget. Foto: SVT

Lisebergspremiären uppskjuten på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att öppna Liseberg den 16 maj. Men så blir det inte. Polisen har ännu inte gett tillstånd, och ledningen behöver mer tid för att förbereda premiären.

– Det känns jättetrist att inte kunna öppna som planerat, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

I ett meddelande från företagsledningen till de anställda anges två orsaker till att premiären skjuts upp på obestämd tid. Dels har Liseberg ännu inte fått tillstånd att öppna, eftersom polisen inte utrett vad det tivolitillstånd som nöjesparken har innebär under coronasmittan, dels ”har tiden runnit ifrån oss”. 

Den 16 maj anses nu ligga för nära i tiden.

Dyra beslut

Redan att skjuta upp premiären från den 25 april till den 16 maj beräknas ha kostat nöjesparken omkring hundra miljoner i förlorade intäkter. Hur mycket mer dagens besked kommer att kosta står skrivet i stjärnorna.

Något nytt datum för premiären har inte spikats. Istället görs kontinuerligt nya bedömningar vecka för vecka.

– Vi ställde oss tre frågor innan vi bestämde oss att skjuta fram premiären: Får man öppna? Är det socialt accepterat? Och är det lönsamt? Svaret är nej på de första två och oklart när det gäller den tredje, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet