Det var i tisdags kväll som ett litet barn i treårsåldern kom in till Skaraborgs sjukhus. Sjukvårdspersonalen reagerade på barnets allvarliga skador. Foto: TT

Litet barn misstänks ha mördats

Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning om mord efter att ett barn i treårsåldern kommit in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador i tisdags kväll. Barnet avled under onsdagskvällen.

Det var i tisdags kväll som ett litet barn i treårsåldern kom in till Skaraborgs sjukhus. Sjukvårdspersonalen reagerade på barnets allvarliga skador.

– Sjukvårdspersonalen hittar ingen förklaring till de allvarliga skadorna och kontaktar då polis, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

En man anhållen

Barnet dödförklarades en dag senare, under onsdagskvällen. Från sjukhuset sida vill man inte kommentera fallet.

– På grund av patientsekretess vill vi inte lämna några kommentarer alls i detta ärende, säger Jan Nyman, kommunikatör vid Skaraborgs sjukhus.

En man är gripen och anhållen och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt för mord.

– Det är inte mycket mer jag vet just nu. Vi kommer att kartlägga mannens bakgrund och barnets, se om det har funnits orosanmälningar eller några tecken tidigare där man borde ingripit, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

– Vi vet inte heller dödsorsaken än utan avvaktar obduktionen, säger Fuxborg.

Det är oklart om den anhållna mannen är känd av polisen sedan tidigare.

I en kommentar till TT uppger den misstänktes försvarsadvokat, Fredrik Kron, att mannen nekar till att ha något med barnets död att göra.

”Den kommentaren jag nu kan lämna är att min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägandens död”, skriver Kron i ett sms till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lidköping

Mer i ämnet