Röd och grön gubbe på stolpe mitt i cykelbanan – många har reagerat på Trafikkontorets miss under en ombyggnad vid Första långgatan i Göteborg. Foto: SVT

Trafikkontorets miss: Stolpe sattes upp mitt i cykelbanan

Publicerad

Mitt på en cykelbana i centrala Göteborg har en kraftig stolpe satts upp. Risken att en cyklist kör in i stolpen är uppenbar, och på sociala medier diskuteras lösningen flitigt.

– Vi är inte stolta över det här, medger Fredrik Edström vid Trafikkontoret i Göteborg.

En ny lösning på Första Långgatan i centrala Göteborg har väckt reaktioner i sociala medier. Mitt i cykelbanan har en kraftig stolpe med röd och grön gubbe för gående satts upp.

Något måste väl ha blivit väldigt...fel?

”Ska stå där”

Svaret är, enligt Trafikkontoret, både ja och nej. Stolpen står där den ska stå och är en del av pågående vägarbeten på platsen. Men stolpen kom upp samtidigt som övriga arbeten lamslogs när hela arbetslag blev sjuka.

– Cykelbanan är egentligen inte öppen, men dessvärre går det att cykla in på den, säger Fredrik Edström vid Trafikkontoret som påpekar att resultatet blev livsfarligt.

Cyklister blir ledda ut i vägbanan innan de kommer fram till platsen.

– Men så finns det en anslutning där... jag ska inte skylla på någon, men det innebär att man ändå kan cykla in där. Det var aldrig tanken, säger Fredrik Edström.

I sociala medier har missen uppmärksammats och väckt en del reaktioner: ”De som satte ner den stolpen är ju goa i hövvet änna”, skriver någon på klockren göteborgska.

Säkrar upp på platsen

Fredrik Edström på trafikkontoret lovar att det ska vara säkrare för cyklister redan till torsdagen.

– Då ska man inte kunna köra på stolpen även om man kommer in på cykelbanan. De få som inte är sjuka plockar fram material nu så att man kan ta sig förbi på ett säkert sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.