Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marua Ajouz kropp hittades i april 2017 i samband med ett grävarbete på en arbetsplats i Nordanå i Staffanstorps kommun. Arkivbild. Foto: TT/Privat

Man anhållen i Uddevalla – misstänks för 20 år gammalt styckmord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern anhölls natten mot tisdag i Uddevalla på sannolika skäl misstänkt för mordet på Marua Ajouz i Malmö som begicks för snart 20 år sedan. Det skriver Bohuslänningen sin sajt.

18-åriga Maruas Ajouz huvud hittades i Bokskogen utanför Malmö 2003. Resten av kroppen hittades när en grävmaskin utförde arbete i Nordanå 2017. Sedan dess har utredningen gått in i ett nytt skede eftersom det fanns mycket teknisk bevisning i samband med fyndet.

Enligt polisen ska det misstänkta mordet ha begåtts i Malmö några dagar före jul 2002.

Polisen spärrade av området där kvinnans kropp hittades för drygt fem år sedan och gjorde undersökningar på plats. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT

Nu har en man anhållits på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat kvinnan.

Anhållandet kan, enligt Bohuslänningen, göras efter ett intensivt arbete av polisens kalla fall-grupp i Malmö.

– Polisen har arbetet med det här ärendet kontinuerligt och nu har det kommit fram ny muntlig bevisning och annan bevisning av den typ som gör att vi behöver höra mannen. Det är därför han har anhållits, säger åklagare Tomas Olvmyr till Bohusläningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.