Enligt domen utsattes kvinnan i 75-års åldern för omfattande våld i sin lägenhet, vilket ledde till att hon dog. Foto: Robert Betzehag /Rescue photo

Man anhållen – misstänks för mord i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har anhållits misstänkt för mord på en kvinna i Uddevalla. Kvinnan, som var i 75-årsåldern, hittades död i sin lägenhet i mitten av december. Efter obduktion kunde polisen konstatera att hon mördats.

Det var på kvällen den 13 december som personal från hemtjänsten hittade kvinnan död i sin lägenhet. När polisen kom till lägenheten tillkallades en läkare för att fastställa dödsorsaken och då upptäcktes omständigheter som gjorde att polisen misstänkte att kvinnan bragts om livet. Något som sedan bekräftades av en obduktion.

300 förhör

Polisen beskriver själva att de genomfört en omfattande spaning och att de genomfört runt 300 förhör. Det har lett fram till att en man i 50-årsåldern nu anhållits misstänkt för mord. Polisen vill inte berätta om hur kvinnan ska ha mördats.

– Vi kommer hålla fler förhör under dagen. Det jag kan säga är att han förnekar brott, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Oklart motiv

Enligt polisen är hans förhållande till kvinnan oklart, det ska nu utredas. Det finns inte heller någon tydlig motivbild eller andra orsaker till varför kvinnan ska ha mördats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.