Foto: SVT

Man åtalas för mord i Mellerud

Uppdaterad
Publicerad

I juli i år hittades en kvinna död i sitt hem, efter att ha skadats med kniv. Under torsdagen inleds rättegången vid Vänersborgs tingsrätt mot kvinnans make, som misstänks ha mördat henne.

Det var den 9 juli i år som polis kallades till adressen i centrala Mellerud, där en kvinna knivskadats svårt. Hennes man greps på plats och anhölls misstänkt för mord. Mannen erkände brottet, men tog senare tillbaka erkännandet.

Misstänkt hedersmotiv

Enligt undersökningen ska kvinnan och mannens gemensamma barn ha varit närvarande när kvinnan utsattes för våldet. Maken åtalas nu för mord och två fall av ofredande, riktat mot barnen.

– Enligt min bedömning har syftet med våldet varit att bevara eller upprätthålla familjens heder. Detta påstående baseras bland annat på uppgifter i förhör med vänner och bekanta till brottsoffret samt på ett utlåtande som jag har begärt in från en sakkunnig inom området, säger kammaråklagare Carin Pedersen.

Den misstänkte mannen förnekar brott. I förhör har han sagt att han inte minns vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.