Man åtalas – misstänks för mord i Färgelanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas för att ha mördat en man i Stigen i  Färgelanda kommun i september 2022. Den misstänkte nekar till brott.

Enligt åklagaren ska den misstänkta ha utdelat flera slag mot en man i 45-årsåldern. Bevisningen anser kammaråklagare Carin Pedersen, vid åklagarkammaren i Uddevalla, vara god.

– Jag anser att jag har tillräckliga bevis för att åtala för mord, säger Carin Pedersen.

Enligt åtalet är en stor del av bevisningen förhör med olika vittnen och fotografier från brottsplatsen. Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott.

– Den misstänkta och den avlidne har inte varit närmare bekanta med varandra utan de har träffats på den aktuella kvällen via gemensamma bekanta, säger Carin Pedersen.

I övrigt är åklagaren förtegen om uppgifter kring händelsen och detaljer i utredningen då hon inte vill föregå rättegången som planeras att starta i början av april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.