Lekplatsen Plikta i Slottskogen i Göteborg. Foto: SVT

Man attackerade flera personer i Slottsskogen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en ung man efter att han ska ha sparkat och slagit ett barn och sedan gett sig på flera andra personer på en lekplats i Slottsskogen i Göteborg.

– Han övermannades av Way out West-vakter och var skogstokig även när vi kom till platsen, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Vid 15.30 under lördagseftermiddagen larmades polisen till Slottsskogen där musikfestivalen Way out West pågår. Där ska en man ha attackerat flera personer, vilket GT var först med att berätta.

Det visar sig senare att mannen ska ha sparkat och slagit ett barn i ansiktet och sedan fortsatt in mot lekplatsen Plikta i Slottskogen där han ska gett sig på ytterligare två-tre personer med slag och sparkar. Till slut övermannades han av säkerhetspersonal från Way out West.

– Barnet är avförd till Östra sjukhuset där han nu ska röntgas, säger Joakim Hansson.

Mannen gripen

Mannen greps på plats av polisen och misstänks nu för misshandel alternativt grov misshandel. Enligt polisen ska han ha varit mycket aggressiv.

– Han var skogstokig, säger Joakim Hansson.

Utreder samband med tidigare överfall

Även tidigare under dagen inträffade en misshandel i centrala Göteborg då en man i 60-årsåldern blev överfallen av en yngre man som slagit honom och stampat på hans huvud. Polisen meddelar att de tittar på om det finns något samband mellan händelserna.

– Men det får utredningen visa. Vi kan säga att det finns vissa signalement som överensstämmer, säger Joakim Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.