Polisen har spärrat av området där mannen hittades. Foto: Shohreh Zare/SVT

Man begärs häktad för Partillemord

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen hittades en man i 20-årsåldern död utomhus i Partille. Sent under söndagskvällen anhölls sedan en annan man, även han i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för mord. Nu begärs han häktad sedan misstankarna stärkts.

Efter ett antal förhör med den misstänkte mannen under tisdagen och onsdagen har kammaråklagare Jim Westerberg nu begärt att mannen ska häktas.

– De uppgifter som har kommit innebär att vi måste höra honom betydligt mer om vissa saker, säger han.

Den döde mannen upptäcktes av en privatperson under en promenad med hunden under söndagsmorgonen, i närheten av Skulltorpsskolan i Partille. Polisen spärrade av området i närheten och började knacka dörr. På eftermiddagen kunde tekniker och rättsläkare konstatera att mannen bragts om livet och stuckits med ett tillhygge.

Senare under söndagskvällen anhölls en man i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för mord.

Nu har misstankarna stärkts.

– Jag går upp med sannolika skäl med de uppgifter som hittills kommit upp. Sen får vi se om misstankarna stärks eller minskar beroende när ytterligare förhör äger rum, säger Jim Westerberg.

Kan vara fler inblandade

Fler vittnen har förhörts under de senaste dagarna för att försöka bringa klarhet i vad som hänt, vissa har varit omförhör och vissa har vittnen som man inte kunnat få tag på tidigare ska höras.

– Vi måste höra andra vittnen också som han kan komma att påverka annars. Det är därför han måste häktas, säger åklagare Jim Westerberg.

Och han utesluter inte att fler kan vara inblandade. Bland annat har man förhört vittnen som tros ha befunnit sig på mordplatsen vid tillfället.

– De är inte bara mordoffret och den misstänkte som vi anser fanns på platsen. Det finns ytterligare personer som är hörda. Sen får vi se om det finns personer som kan vara delaktiga i detta, det får utredningen utvisa helt enkelt.

Oklart motiv

Den tekniska bevisningen från platsen är ännu inte färdig.

– Olika fynd och kläder ska analyseras, blodförekomst och dna och sådant. Det ska göras men det har vi inte hunnit med ännu, säger Westerberg.

Det finns inte heller något klart motiv.

– Vi har en arbetshypotes om motivet men det är inget vi vill gå ut med i media. Vi vet inte säkert förrän fler har hörts.

Men enligt åklagaren ska båda två har anknytning till Partille.

– Platsen är inte okänd för de två personerna, offret och den misstänkte, säger han.

Förnekar brott

Enligt Jim Westerberg ska den misstänkte mannen förnekat brott.

– Hittills har han förnekat det.

SVT Nyheter Väst söker advokat Ann Bark som företräder den misstänkte mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.