Man död efter skottlossning i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-års åldern har dött på sjukhus efter att ha blivit skjuten i östra Lidköping under söndagskvällen.

Tidigt under måndagsmorgonen anhölls en man misstänkt för medhjälp till mord.

– De personer vi är intresserade av har gängkopplingar, säger polisens presstalesperson Anna Göransson

Flera personer larmade om skottlossning vid ett område i Lidköping strax efter klockan 20. När polis anlände till platsen fann man en 35-årig man, känd av polisen sedan tidigare, med allvarliga skottskador. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Vid skottlossningen hade flera kulor avlossats varav några gick genom väggen till ett intilliggande gym. Två motionärer blev lindrigt skadade och kunde plåstras om av ambulanspersonal på plats.

– Jag har uppgifter om att de har blivit rispade, säger Hans-Jörgen Ostler och tillägger att man inte vet om det är från till exempel glasskärvor eller själva kulorna.

Man anhållen misstänkt för medhjälp till mord

Under tidiga måndagsmorgonen har en man har anhållits misstänkt för medhjälp till mord efter dödsskjutningen under söndagskvällen, meddelar polisen i region väst.

Det finns ännu ingen person som är misstänkt för mord.

Polisen har under natten genomfört husrannsakningar och hållit förhör.

Polisen söker efter maskerade gärningsmän som sågs lämna platsen i en bil strax efter skottlossningen.

En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts. Platsen är fortsatt avspärrad och ska undersökas av polisens kriminaltekniker.

Polis kommer även att upprätta anmälningar om vållande till kroppsskada där båda motionärer är målsägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.