Enligt domen utsattes kvinnan i 75-års åldern för omfattande våld i sin lägenhet, vilket ledde till att hon dog. Foto: Robert Betzehag /Rescue photo

Man döms till livstids fängelse – mördade äldre kvinna i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

I december hittade hemtjänsten en äldre kvinna död i sin lägenhet i Uddevalla. Nu döms en man i 50-årsåldern till livstids fängelse för mord.

Luciakvällen i fjol hittade hemtjänstpersonal i Uddevalla en kvinna i 75-års åldern död i sin lägenhet. Obduktion visade att kvinnan blivit mördad och efter spaningsarbete anhölls en man som nu dömts av Uddevalla tingsrätt för mordet. 

Omfattande våld

Enligt domen ska han ha utsatt kvinnan för upprepat och omfattande våld och polisen kunde säkra flera spår av den nu dömde i kvinnans lägenhet.

Mannen har under mordrättegången sagt att han inte minns något av händelsen. Han döms även för att en misshandel som ägde rum ett par veckor efter mordet.

Påföljden blir livstid då tingsrätten inte funnit några förmildrande omständigheter.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.