Bilen som mordoffret transporterades i hittades senare utbränd. Foto: Polisen

Man döms för att ha mördat person med svärd och gevär i Töreboda

Uppdaterad
Publicerad

I somras hittades en man död vid en gödselbrunn i Töreboda kommun. Nu döms en 49-årig man för mordet.

Det var under juli månad 2018 som en man hittades död Töreboda kommun i Västra Götaland. Mordoffret hade misshandlats med svärd och sedan dödats med två skott i huvudet.

Nu döms en 49-årig man till fängelse i 18 år för att ha mördat mannen.

Törebodamordet

Bil och bostad mordplatser

Mordet ägde rum i anslutning till 49-åringens bostad och i en personbil där utanför. Ett skott avlossades in i offrets huvud. Därefter kördes offrets kropp till en gödselbrunn. Efter ytterligare ett skott i offrets huvudet dumpades kroppen vid gödselbrunnen.

Bilen som transporterat kroppen brändes sedan.

Flera personer inblandade

Polisens utredning har visat att ett flertal personer har varit inblandade i händelserna runt mordet och andra brott kopplat till samma grupp människor. En 46-årig man döms till fängelse i sex och ett halvt år för att bland annat ha misshandlat mordoffret grovt och för att ha tänt eld på personbilen för att undanröja spår av mordet.

49-åringen döms att betala 360 000 kronor i skadestånd till den mördades anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Törebodamordet

Mer i ämnet