Kvinna hittad död i Bengtsfors – man misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades natten till fredagen död i Bengtsfors kommun. En man greps misstänkt för mord på kvinnan, men släpptes senare under dagen.

Polisen trodde i ett första skede att det rörde sig om ett sjukdomsfall.

– Omständigheter på platsen gör att vi misstänker att hon bragts om livet, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, vid 13-tiden, till SVT Nyheter Väst.

Vid 02-tiden, natten mot fredag, larmades polisen till en adress i Bengtsfors kommun i Dalsland. Väl framme hittades en livlös kvinna och ytterligare en person, vilket TTELA var först med att rapportera om.

Misstänkt mord

Kvinnan är i 30-årsåldern och hittades inne i en bostad. Utöver den avlidna kvinnan fanns även en man i 40-årsåldern när polisen kom till adressen. Det är denne man som nu misstänks för brott, enligt polisen.

– Det finns omständigheter som gör att vi misstänker att kvinnan blivit bragd om livet. Mannen greps misstänkt för mord och anhölls senare, säger Thomas Fuxborg, vid 13-tiden på fredagen.

Men mannen släpptes senare på fredagen. Misstankarna kvarstår dock mot mannen.

Polis och åklagare avvaktar nu obduktionen för att kunna fastställa dödsorsaken. Det finns i nuläget ingen annan misstänkt person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.