Man häktad efter misstänkt knivmord på närstående

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags avled en äldre kvinna i sin bostad på Hisingen efter att hon hittats svårt knivskadad. En 30-årig man greps samma dag i anslutning till bostaden. Idag begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var den mordmisstänkte gärningsmannen som själv ringde in till polisen under torsdagen och berättade att han knivskurit kvinnan. Den mordmisstänkte mannen som nära anhörig till kvinnan begärdes under måndagen häktad. Han erkände dråp under förhandlingarna, vilket Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

Magnus Lindegren, chef på regionspolisens enhet för Brott i nära relationer, har uppgett till Göteborgs-Posten att bevisningen mot den mordmisstänkte är stark, och man har starka förhoppningar om att lösa brottet förhållandevis snabbt.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.