Den man som hittades död i Göteborg på söndagskvällen sköts till döds, säger polisen. Foto: Tomas Singer

Man hittad död i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En ung man hittades död vid en fotbollsplan i Lövgärdet i Göteborg under söndagskvällen. Enligt polisen har han skjutits till döds.

Larmet kom strax efter klockan 20. Det var några ungdomar som varit i en föreningslokal som hittade en man liggandes vid sidan av en fotbollsplan i Lövgärdet.

Ungdomarna ringde polisen som snabbt spärrade av ett stort område.

Skottlossningar i Göteborg

Läs också: Motionärer i området i chock

– Det är en man mellan 20 och 30 år gammal. Han var död när vi anlände, säger Åke Pettersson, jourkommissarie vid polisens utredningsjour i Göteborg.

SVT Nyheter Väst har talat med verksamhetsledaren i den aktuella idrottsklubben. Han berättar att ungdomarna är skakade av det inträffade men att man valt att inte kommentera händelsen ytterligare.

Oklart vem mannen är

Den döde var under måndagsmorgonen fortfarande inte identifierad. Därför kan inte polisen säga vad mordet kan handla om.

– Vi har förhört ett antal personer under natten men vi har inte gripit någon misstänkt, säger Åke Pettersson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen vara skjuten med flera skott. Det vill inte polisen kommentera.

– Vi konstaterar bara att han är skjuten till döds, säger Åke Pettersson.

Resultatlös spaning

Enligt Pettersson hade kroppen inte legat länge på platsen när den hittades. Mordet var ”färskt” som han uttrycker det.

Men trots omfattande spaning under natten och en genomförd teknisk undersökning har man alltså inte lyckats ringa in gärningsmannen eller gärningsmännen.

Polisen vill heller inte dra några slutsatser kring om mordet kan vara gängrelaterat.

– Det är för tidigt att säga, säger Åke Pettersson.

Våldsvåg i Göteborg

I början av september besköts ett bostadshus i Lövgärdet med automateld. Enligt polisens uppgifter då avlossade någon eller några över tio skott in i en entré till ett flerfamiljshus.

Vad som är känt är ingen gripen för det dådet. Det finns i nuläget heller inget som tyder på att händelserna är sammankopplade.

Göteborg har de senaste åren drabbats av en mängd skjutningar, mord och sprängdåd. Konflikten beskrivs ofta som koncentrerad till stadsdelen Biskopsgården men enligt polisen finns kopplingar mellan olika gäng och individer över hela staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet