Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter rapporterar från platsen där en person sköts ihjäl. Foto: SVT

Man hittad ihjälskjuten i bil i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man 35-årsåldern hittades skjuten till döds i en parkerad bil på Guldheden i Göteborg strax före midnatt på torsdagskvällen. Enligt polisen ska han ha skjutits i bakhuvudet.

Mannen upptäcktes av förbipasserande som larmade polis.

– Vi fick in uppgifter om att man sett en livlös man sitta i en bil och vi var snabbt på plats och kunde konstatera att mannen blivit skjuten i bakhuvudet med någon form av kulvapen, säger Jon Franzén, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Stor polisinsats

Mannen förklarades avliden på platsen och en stor polisinsats har pågått i området under natten och morgonen.

– Vi har i nuläget en massiv insats med flera patruller där vi pratar med vittnen, knackar dörr och utför en teknisk undersökning. Platsen är avspärrad och vi har inlett en förundersökning gällande mord, säger Jon Franzén.

”Inga tecken på att han tillhör kriminellt nätverk”

Ingen är frihetsberövad eller misstänkt för mordet. Polisen uppgav under natten att det inte fanns några tecken på att den skjutne tillhör något kriminellt nätverk.

Enligt Göteborgs-Posten ska mannen tidigare ha dömts för grovt narkotikabrott.

– Det får utredningen visa, vem han kände och inte, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.