Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Jens Andersson bekräftar att offret är känd av polisen sedan tidigare Foto: SVT / privat

Polisen efter dödsskjutning på Guldheden: ”Obehagligt när det kryper så pass nära inpå”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har bekräftat att mannen som blev skjuten till döds i bostadsområde i Göteborg är känd av polisen sedan tidigare. Nu försöker de reda ut vilka kretsar offret umgåtts i och vad som kan vara motivet bakom brottet.

Hör polisen om hur de arbetar nu och om dödsskjutningen mitt på Guldheden.

Polisarbetet har pågått under hela dagen i bostadsområdet där en man sköts till döds. Offret är känt av polisen sedan tidigare. Enligt GT dömdes han 2019 till tre års fängelse för grov narkotikabrott.

– Vi känner till en hel del men det är väldigt lite som vi kan delge och kommunicera utåt. Det är ett väldigt tidigt skede av förundersökningen och utredningen, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson i Göteborg.

Polisen efterlyser tips

Under helgen har polisen befunnit sig i Guldheden för trygghetsskapande arbete och dörrknackning. Framförallt söker polisen tips från allmänheten.

– Vi tar gärna emot tips om man gjort iakttagelser under brottstiden men också tidigare under veckan som varit. Vi är främst intresserade om man noterat något kring personer och fordon, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson. 

Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.