En död efter knivskärning vid torget i Hjällbo i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larm om en berusad man på Hjällbo torg i Göteborg. På plats visade det sig att mannen var knivskuren, och han avled under förmiddagen på sjukhus.

Polisen utreder nu ärendet som ett misstänkt mord, men redan från början var det uppförsbacke i utredningen.

– Vi vet ännu inte vem den här mannen är, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmet kom strax efter midnatt, och när polisen kom fram till platsen skickades den knivskurne mannen i ambulans till sjukhus. Polisen uppgav vid lunchtid att mannen avlidit på sjukhus av sina skador.

Insatsen vid torget i Hjällbo pågick under hela morgonen.

Knivvåldet

– Ja, platsen är fortfarande avspärrad. Vi gör en teknisk undersökning nu under morgonen. Vi försöker också inhämta annan information i närheten, sa Gunneng till SVT Nyheter Väst på måndagsmorgonen.

Polisen har ännu inte kunnat identifiera mannen, och under morgonen fanns det inte heller några vittnesuppgifter om bråk eller liknande vid torget i Hjällbo.

– Man får nog säga att vi börjar på noll i den här utredningen. Vi vet inte heller om torget är brottsplatsen.

Polisen uppger att man nu söker vittnen som rört sig i området under natten till måndagen mellan midnatt och klockan ett. Övervakningsbilder från platsen ska också gås igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivvåldet

Mer i ämnet