Foto: Hanna Franzén/TT

Man i 25-årsåldern misstänkt kidnappad i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Alingsås har varit försvunnen sedan den 12 oktober. Mannen sågs senast vid köpcentrumet Vimpeln i Alingsås och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt människorov.

Mannen sågs senast den 12 oktober klockan 21.21 när han lämnade köpcentrumet Vimpeln i Alingsås. Sedan dess är han spårlöst försvunnen och polisen har i nuläget inga trådar att gå på.

– Vi jobbar brett just nu, det finns olika anledningar till att en person kan försvinna. Men vi har inte något konkret spår att gå på just nu, säger Greta Larsson, förundersökningsledare för försvunna personer i polisområde Älvsborg.

Misstänkt människorov

Enligt polisen finns inga naturliga förklaringar till varför mannen i 25-årsåldern skulle försvunnit. Men baserat på vad anhöriga och vänner berättat finns det ändå omständigheter som pekar på att det skulle kunna röra sig om människorov.

– Det finns något som inte riktigt stämmer. I dagens samhälle lever vi väldigt uppkopplat och har alltid våra mobiltelefoner med oss, men vi har inte hittat någon tråd alls. Sedan förra måndagen är han helt uppslukad, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie och förundersökningledare för det misstänkta människorovet. 

Polisen uppmanar nu alla som gjort iakttagelser att kontakta dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer