En man blev skjuten i Hisings Backa på torsdagen. Nu är en person anhållen misstänkt för mordförsök. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

En person är anhållen efter skottlossningen på Hisingen under torsdagen. Mannen som är känd av polis sedan tidigare hämtades in under fredagskvällen och är förhörd.

Polisen larmades på torsdagskvällen till Hisings Backa efter att flera vittnen ringt in och sagt att de hört flera skott avlossas.

När man kom till platsen som ligger i närheten av en livsmedelsaffär hittade de en skadad man. De hittade även tomhylsor vid platsen.

Den skadade mannen i 20-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Information bidragit till gripande

Polisen skriver på sin hemsida att bakgrunden till misstanken gentemot den nu anhållne mannen är information som framkommit under utredningsarbetet.

– Vi går inte ut med mer information än så här och nya förhör kommer hållas under helgen, säger Anna Göransson som är polisens presstalesperson.

Vad är den åtalade mannens inställning till det han anklagas för?

Det kan jag inte uttala mig om.

Mannen är nu anhållen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.